Dirigent en Pianist

Dennis van der Heijden

Dennis koos na drie jaar elektronisch orgel, in 1984 voor het pijporgel en nam les bij Jan Herman Ploeg. Op 15-jarige leeftijd werd hij organist van het dameskoor van de Gerardus Majellakerk te Onderdijk.

In 1989 ging hij naar het Conservatorium te Alkmaar, waar hij koos voor de combinatie Schoolmuziek en pijporgel/kerkmuziek, met als orgeldocent Jos van der Kooy. In datzelfde jaar werd Onderdijk verruild voor Alkmaar, te weten de St. Josephkerk. 

In september 1994 is bij begonnen aan de studie koordirectie bij Harold Lenselink. De studies pijporgel en schoolmuziek heeft hij in 1996 met succes afgesloten en in 1998 studeerde bij af voor het vak koordirectie. 

Als organist/dirigent van het Herenkoor is hij sinds 1997 werkzaam in de St. Jan de Doper kerk te Noord-Scharwoude. Ook geeft hij regelmatig concerten als solist en/of begeleider. Zijn diploma schoolmuziek brengt hij in praktijd in Alkmaar aan C.S.G. Jan Arentsz, waar hij ook decaan is. 

Remi Gunther

Remi is afgestudeerd aan de Ipabo in Alkmaar. Momenteel staat hij voor de klas aan de Titus Brandsmaschool in Middenmeer. Daarnaast geeft Remi pianolessen en muzikale basisvorming bij de Cultuurschuur in Wieringerwerf. 

Remi komt uit een gezin waarin muzikaliteit gestimuleerd wordt. Hij begon op zijn negende jaar met het volgen van pianolessen. Hij heeft nog geprobeerd om gitaar te leren spelen, maar dit bleek geen goede keuze. Zijn muzikaliteit moest hij kwijt in het bespelen van de piano. Op zijn vijftiende begon hij met het spelen in een religieuze band. Deze band trad op tijdens kerkdiensten, maar ook tijdens diners. Tijdens deze periode leerde hij veel bij. Bijvoorbeeld over het spelen van akkoorden en kreeg hij meer en meer een eigen stijl. Naast het begeleiden van Bright Singing, speelt hij nog steeds in diverse kerkdiensten en bij een kerkkoor.